jan-johansen-lo-kommune.jpg

Omfattende tariffkrav fra LO Kommune

LO Kommune fremmer krav som motvirker lønnsforskjeller mellom yrkesgrupper og for sammenliknbar kompetanse. Kravene skal bedre lavlønnsgruppers økonomiske situasjon og redusere lønnsforskjellene mellom kvinner og menn.

Publisert

Kommunene må sørge for at arbeidstakerne får sin rettmessige andel av verdiskapningen gjennom forbedring i kjøpekraften og en sosial profil. Jan Davidsen er leder av forhandlingssammenslutningen og forhandler på vegne av over 200 000 arbeidstakere.

Jan Davidsen i forbundsleder i Fagforbundet.

- Vel 80 prosent av disse er kvinner og det er innlysende at kravene våre har en slik innretning at de også vil bidra til å utjevne lønnsforskjellene mellom kvinner og menn, sier han i en pressemelding.

For LO Kommune er det viktig å sikre et tilrettelagt arbeidsliv med plass til alle. - Offentlig sektor har en sentral rolle i velferdsutviklingen og de ansatte er sektorens viktigste ressurs, sier han.

Vil heve minstelønnssatstene

Det kollektive avtaleverket utsettes for press og for LO Kommune er det avgjørende å slå ring om dette. Alle lønnstillegg skal avgjøres mellom sentrale parter. For å ivareta de med lavest lønn, krever LO Kommune blant annet at minstelønnssatsene heves utover det generelle tillegget. Det blir også fremmet krav som treffer grupper med høyere utdanning.

Krever tiltak mot sosial dumping

Utnytting av av utenlandsk arbeidskraft og sosial dumping er et økende problem, også i kommunene. LO Kommune vil ha ryddige forhold i sektoren og krever tiltak mot sosial dumping.

- Vi er opptatt av at alle ansatte skal verdsettes og krever økt anerkjennelse av formal- og realkompetanse og lederansvar. Vi mener at lengre ansiennitetsstiger og hyppigere opprykk er viktige likelønnskrav. Det samme er retten til hel stilling og fast ansettelse, sier Jan Davidsen.

Powered by Labrador CMS