uio_colourbox853384.jpg.jpg

Oslo-studenter sikret jobb etter utdanning

En helt fersk undersøkelse fra Universitetet i Oslo viser at studenter med høy utdannelse er i jobb kort tid etter studiene er avsluttet.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

I Kandidatundersøkelsen 2008 som er utført ved Universitetet i Oslo kommer det frem at nesten alle de tidligere studentene er i jobb etter få år.

9 av 10 i jobb

Etter 1 til 4 år er nesten 9 av 10 i arbeid. Halvparten har fast ansettelse, 3 av 10 er er midlertidig ansatt, mens 1 av 10 har fortsatt i studier. Det kommer også frem at de fleste kandidater har en stilling i offentlig sektor og innenfor statsforvaltningen. Likevel jobber 4 av 10 i privat virksomhet.

Les kortversjonen her:Kandidatundersøkelsen 2008

Det er spesielt psykologistudenter som er garantert jobb når de forlater Blindern.

- Kapasiteten på dette studiet er altfor liten. Det finnes 400 ubesatte stillinger, sier Eirlert Ringdal, forhandlingssjef i psykologiforeningen til NRK.

Les også: På europatoppen i opplæring

Bransjefordeling

De tidligere studentene har etablert seg flere ulike bransjer. Slik fordeler tallene seg.

29,5 prosent"Undervisning/Forskning
15,1 prosentOffentlig virksomhet/-adminisitrasjon
9,6 prosentHelsevesen/Sosialtjenester
8,7 prosentIKT

Største kandidatundersøkelse i Oslo

Undersøkelsen er den hittil største kandidatundersøkelsen som har blitt gjennomført ved Universitetet i Oslo, og den første hvor deltakerne er utdannet etter Kvalitetsreformen i 2003. Den ble sendt ut til 5200 kandidater fra fire fakulteter ved UiO, utdannet mellom 2005 og 2007: Det humanistiske fakultet, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det teologiske fakultet.

Les også: Slik skal UiO bli bedre

"
Powered by Labrador CMS