KONKURS_colourbox1024028.jpg

Kraftig økning i konkurser

I løpet av årets fire første måneder viser statistikken at antall konkurser og tvangsavviklinger har økt med 62,5 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Publisert

- Vi konstaterer at antall konkurser fortsetter å stige, sier Karl Erik Rørmark, underdirektør ved Løsøreavdelingen i en pressemelding.

Det var 801 flere konkurser i perioden 1. januar - 30. april 2009 enn i samme periode året før. Det tilsvarende tallet for tvangsavviklinger i samme periode var 135.

Størst økning i Nord-Trøndelag og Vestfold

Nord-Trøndelag er det fylket som har størst prosentvis økning i antall konkurser og tvangsavviklinger med 163,2 prosent. Vestfold følger like bak med en økning på 124,7 prosent.

Nedgang i Troms fylke

I Troms fylke har antall konkurser og tvangsavviklinger gått ned med 5,4 prosent fra i fjor til i år.

Les også: Stadig flere går konkurs

Hva er konkurs og tvangsavvikling

Konkurs åpnes når en person eller selskap ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser eller når aksjekapitalen for selskapet er oppbrukt.

Tvangsavvikling åpnes når et selskap har meldt oppløsning, men unnlatt å melde endelig sletting i Foretaksregisteret - eller når et selskap etter gjentatte purringer fra Foretaksregisteret ikke har meldt inn styremedlemmer, styreleder, daglig leder og revisor. Et selskap kan også tvangsoppløses hvis det ikke sender inn årsregnskap.

"
Powered by Labrador CMS