Stressmestring cb543311

Stressmestring for seniorer

En ny undersøkelse viser at meditasjonsøvelser og fysiske avspenningsøvelser har positiv effekt på evnen til å mestre stress for seniorer.  

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

STAMI (Statens arbeidsmiljøinstitutt) har i samarbeid med Universiteteti Oslo gjennomført et stressmestringsprosjekt som del av et seniortiltak i et større teleselskap.

Meditasjon og avspenningsøvelser virker

En gruppe arbeidstakere over 50 år fikk instruksjon i mental avspenningsteknikk (Acem-meditasjon) og kroppslige avspenningsøvelser(enkel yoga). I tillegg ble det fokusert på sentrale temaer knyttet til håndtering av stress og belastninger.

Konklusjonen er at de mentale og kroppslige avspenningsmetodene, sammen med temadiskusjoner om stressmestring i gruppen,ser ut til å ha hatt en god effekt.

Kontrollgruppen merket ingen bedring

I prosjektet inngikk også en kontrollgruppe som ikke fulgte kurset eller fikk andre instruksjoner. Personene i kontrollgruppen hadde lignende arbeidsoppgaver og alderssammensetning. Forskerne fant ikke endringer i kontrollgruppen. Forskerne planlegger å følge opp med nye studier for åse om slike tiltak også vil ha god effekt i andre sammenhenger.

Powered by Labrador CMS