Skjermbriller 2

Stagnerer i tilrettelagte jobber

Over 7.000 personer jobber i tilrettelagte bedrifter. Likevel er det kun et fåtall av disse som kommer seg videre til ordinært arbeid.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

En rapport fra forskningsstiftelsen Fafo viser at mange kommuner og lokale Nav-kontorer er for dårlige til å følge opp, og utvikle de ansatte ved bedrifter med varig tilrettelagt arbeid (VTA). Det skriver Vårt Land.

«Dette er jo ei litt tung gruppe, så når man først har fått parkert dem på VTA, puster man gjerne litt lettet ut», står det sitert fra en NAV-ansatt i rapporten De har jo uansett uførepensjon.

Les også: Lavt sykefravær i vekstbedrifter

Utvikling avhenger av ansatte

- Utviklingen avhenger av enkeltpersoner som brenner for de VTA-ansatte. Slike folk finnes ikke over alt, sier Fafo-forsker Roland Mandal til Vårt Land.

Til tross for at kun to prosent av VTA-ansatte kommer ut i jobb konkluderer forskeren med et positivt inntrykk av VTA-bedriftene. Samtidig pekes det på mange utfordringer og rapporten inneholder også forslag til forbedringer.

Les også: Funksjonshemmede med garanti

Ønsker flere VTA plasser

Forbundsleder Helene Holand i Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) vil ha flere plasser ved VTA-bedriftene. Hun tror mange ansatte blir værende altfor lenge, noe som gjør at nye ikke kan komme til.

Les hele saken her: Vårt Land

"
Powered by Labrador CMS