Gloria image - /srv/askmedia/image/8904/1/8904_1.jpg
Gloria image - /srv/askmedia/image/8904/1/8904_1.jpg

På jakt etter ledere

I fjor arrangerte "Verden i Oslo" sommerleir for barn, med god støtte fra blant annet Grieg-fondet. I år må de gå nye veier for å få nok penger til prosjektet. I tillegg er de på jakt etter frivillige ledere. 

Publisert

Den 29. juni 2009 skal Verden i Oslo arrangere gratis sommerleir ved Maridalen skole. Her får barn fra asylmottak og jevnaldrende barn i lokalmiljøene rundt en fin uke med ulike aktiviteter, melder Nordstrands-blad.no.

- Hele prosjektet er basert på frivillighet, men det koster en del å gjennomføre dette. Leie av skole, mat, utflukter, transport og en del utstyr koster penger. Derfor er vi avhengige av ekstern økonomisk støtte, opplyser Edle Nes i Verden i Oslo.

Trenger frivillige ledere

Totalt forventes rundt 40-50 barn til sommerleiren i Maridalen. For å holde styr på alle barna trenger de en del voksne frivillige. I Skedsmo regnes det med rundt 60 barn.

- Det optimale er en voksen per tredje barn. Foreløpig har vi fått noen ledere, men vi trenger fortsatt en del til. Lederne som er med setter av uken og bor på skolen, sier hun.

Det er alltid en del studenter som melder seg på dette, og spesielt kvinner. Nå håper de også at mannfolkene melder seg.

- I tillegg til de fire prosjektene vi har i sommer, hvorav to er i Oslo, et i Bergen og et i Trondheim, trenger vi rundt 40-50 vertsfamilier i Oslo-Follo regionen. Vi arrangerer fire ukers leir for 11-åringer, og disse trenger et sted å bo, sier André Skeie, som har ansvar for den daglige driften av CISV Norge.

Les også: Kirkens Bymisjon låner næringslivsledere

Håper på 100 000 kroner

I fjor fikk prosjektet et betydelig beløp av Grieg-fondet, dermed trengte de ikke å søke penger hos mange andre. I år derimot blir de tvunget til å se seg rundt andre steder.

- Foreløpig har vi rundt 10 000 kroner, men vi håper å få inn over 100 000 kroner for å skape en god leir hvor deltakerne får den gode opplevelsen. Derfor oppfordrer vi bedrifter til å gi penger om de har det i disse finanskrisetidene. Alle bidrag hjelper, sier Edle Nes.

I tillegg til pengestøtte, er det bedrifter som også bidrar med ting de kan bruke under leiren.

- I fjor sponset for eksempel Godt brød, noen daglivarebutikker og Stabburet oss med mat. Slike bidrag hjelper utrolig mye. Hvis noen har ting vi kan bruke til aktiviteter tar vi det imot med stor takknemlighet, sier Edle Nes.

Les mer om prosjektet her eller ta kontakt med [email protected]. Elin B. Mortensen kan også kontaktes på telefon 45 42 32 56.

Les hele saken her: Noen som har penger og frivillige ledere?

"