Ung-arbeidstaker-kontor Colourbox.jpg

De unge holder på jobben

Velutdannede unge frykter at det blir vanskeligere å få en ny og bedre jobb. Konsekvensen er at gamle dyder kommer på mote: Nå skal det ytes til gagn for arbeidsplassen.

Publisert

Unge arbeidstakere holder på jobbene sine. (Ill. foto: Colourbox.com)

Det er nye tider for velutdannede og godt lønnede unge, skriver det danske nettstedet business.dk. Et regelrett stemningsskifte har funnet sted blant unge akademikere. Fra før kjenner de ikke til annet enn oppgang, fremgang og et vell av muligheter. Økonomisk nedtur, oppsigelser og knappe ressurser var inntil nylig noe de hadde lest om i lærebøkene. I dag er det barsk virkelighet for de unge.

Virksomhetene holder på pengene, og jobbtilbudet har skrumpet markant inn. Mange kjenner noen som har blitt oppsagt, eller de har selv opplevd nedbemanning på arbeidsplassen.

Du vet hva du har

Selv om arbeidsledigheten fremdeles er forholdsvis lav, innvarsler lavkonjunkturen en ny tid for store deler av de tidligere så populære og velutdannede unge. De får ikke lenger så kjapt en ny og bedre jobb, fordi det rett og slett er færre jobber å søke på. Iveren etter å komme i ny jobb er også mindre: Man vet hva man har. Og de sist ansatte må først ut når det skal nedbemannes i bedriften.

Hele denne saken kan lese på Hmsmagasinet.no

"
Powered by Labrador CMS