kollegaer 2

Direktøren er ingen rollemodell

Bare hver tredje europeiske arbeidstaker betrakter sin egen administrerende direktør som en rollemodell.

Publisert

At bedriftens øverste leder ikke akkurat henger i glass og ramme hjemme hos alle ansatte, kommer tydelig fram av en undersøkelse som konsulent- og coachingselskapet Krauthammer, stasjonert i Brüssel, har foretatt.

Les også: Direktøren mangler HR-kompetanse

Undersøkelsen kartlegger hvordan europeiske arbeidstakere vurderer kvalitetene, holdningene og innsatsen til bedriftens øverste leder. Nær 500 personer over hele Europa har deltatt i undersøkelsen.

Ikke akkurat et forbilde

Bare 37 prosent av de spurte sier at de betrakter administrerende direktør som en rollemodell for seg selv. Og under halvparten mener at toppsjefen er med på å inspirere dem til å strekke seg og yte sitt aller beste.

Det er heller ikke flere som sier seg enige i at adm.dir. levendegjør og vekker enasjement i forhold til selskapets visjoner.

Skaper vekst for selskapet

På den andre siden, når følelsene legges vekk, innrømmer nær 70 prosent at deres administrerende direktør faktisk skaper vekst og nye muligheter i selskapet. Men bare 58 prosent mener at selskapet er trygt under direktørens ledelse.

Les også: Verdensmestere i ledelse

55 prosent er enig i at direktøren kjenner sine begrensninger. Og skulle direktøren gå på en smell i form av et mislykket risikoprosjekt, tror bare 38 prosent at han eller hun vil komme seg på beina igjen.

Større tiltro til selskapet

Undersøkelsen tyder på at mange har større tiltro til selskapet de er ansatt i, enn de har til administrerende direktør. 71 prosent sier at de regner firmaet som levedyktig og solid, og omtrent like mange oppfatter at man når de økonomiske målsettingene man har satt seg.

Likevel mener bare 42 prosent at man i øyeblikket har en ledelse på konkurrentene.

"
Powered by Labrador CMS