bjarne håkon hanssen (bredde)

Ledigheten holder seg lav

Arbeidsledigheten holder seg svært lav, viser nye tall fra Arbeids- og velferdsdirektoratet. Det er arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen godt fornøyd med.

Publisert

Den nye statistikken fra Arbeids- og velferdsdirektoratet viser at det var registrert 38 800 helt arbeidsledige ved utgangen av april.

Nivået er 18 prosent lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Tilfreds statsråd

- Jeg er tilfreds med at antallet arbeidsløse holder seg lavt, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

- Særlig er jeg glad for å se at antallet langtidsledige fortsatt går ned, legger han til. Ledigheten blant denne gruppen arbeidssøkere er redusert mer enn blant korttidsledige.

Ned i alle bransjer

Etter 2005 har den totale ledigheten gått markert ned i alle fylker, blant alle aldersgrupper og i alle bransjer.

Lavest ledighet har fylkene Rogaland og Sogn og Fjordane, begge med 1,0 prosent ledighet. Høyest ledighet finner vi i Finnmark og Trøndelagsfylkene - med et nivå på cirka 2,0 prosent.

Fortsatt kamp om arbeidskraften

Fra mars til april er ledigheten redusert med 1400 personer, korrigert for normale sesongvariasjoner.

Den stabilt lave ledigheten innebærer at arbeidsgiverne fortsatt må kjempe om arbeidskraften, at man ser aktivt etter nye grupper som kan mobiliseres på arbeidsmarkedet og at det fortsatt vil være behov for tilførsel av arbeidskraft utenfra.

Powered by Labrador CMS