colourbox_vekt

Får sponset slankekuren

Stadig flere bedrifter hjelper sine ansatte med å bli kvitt de overflødige kiloene, ifølge dansk undersøkelse.

Publisert

Sponsingen skjer enten gjennom økonomisk støtte, eller gjennom at den ansatte får ta fri for å oppholde seg på kursentre. Det skriver Erhvervsbladet.dk.

Flere ber om råd

Ifølge Flemming Darre, direktør ved Ebeltoft Kurcenter, har det også blitt vanligere at arbeidsgivere ringer for å be om gode råd når det gjelder slanking og livsstil.

På Ebeltoft Kurcenter har det i år vært dobbelt så mange til behandling for ekstrem overvekt, sammenlignet med i fjor. Og i år får mellom 20 og 30 prosent av pasientene hjelp av arbeidsgiveren.

På Ubberup Højskole melder de om en stigning i antall arbeidsplass-sponsede pasienter fra null til sju prosent i løpet av de siste tre årene.

Penger eller fri

Bedriftenes støtte varierer: Enkelte sponser hele oppholdet økonomisk, noe som kan komme opp i 20 000 danske kroner. Andre gir den ansatte fri i tre måneder, som er den vanlige varigheten på kur-oppholdet. Andre igjen lar den ansatte bruke alle feriedagene sine i én omgang, for at oppholdet skal bli mulig.

- Mer åpenhet

Den danske arbeidstakerorganisasjonen Dansk Erhverv tror virksomhetenes ønske om å hjelpe medarbeiderne gjennom livsstilsendringer er en del av en generell tendens, hvor arbeidsgivere og medarbeidere snakker mer åpent om forhold til sykdom, røyking, kosthold og mosjon.

(Erhvervsbladet.dk)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS