Kari Lise Holmberg
Kari Lise Holmberg

Nødvendig arbeidsinnvandring må bli enklere

Høyre mener Regjeringen må gjøre det enklere for norsk næringsliv å få tilgang på arbeidskraft gjennom arbeidsinnvandring.

Publisert

Høyres innvandringspolitiske talskvinne, Kari Lise Holmberg, mener arbeidsinnvandring bør bli mye enklere, og at Regjeringen i dag setter for strenge krav til både kompetanse og lønn.

Går ikke langt nok

Kommunal- og forvaltningskomiteen avgav igår sin innstilling til Stortingsmeldingen om arbeidsinnvandring, og Holmberg mener regjeringen bør gå lengre i å gjøre det lettere for norsk næringsliv å få tilgang på arbeidskraft.

- Vi mener det er arbeidsgiverne som best vet hvilken kompetanse bedriftene trenger. De burde derfor i større grad selv få definere hva en spesialist er, sier Holmberg i en pressemelding.

Vil fjerne overgangsreglene

Høyre vil at overgangsreglene for arbeidstakere fra EØS-land skal fjernes. Videre foreslår partiet at det innføres en visumordning med lang varighet for arbeidstakere ansatt i bedrifter som er lokalisert både i Norge og i utlandet.

- Vårt forslag ville gjort det betydelig enklere for norske bedrifter å ansette nødvendig personell, og det ville blitt lettere og mer fleksibelt for både arbeidsgivere og arbeidstakere, sier Holmberg.

Flere servicesentre

Partiet har også foreslått at det etableres et servicesenter for arbeidsinnvandrere i Stavanger, etter modell fra servicesenteret i Oslo. Dette skal imøtekomme næringslivets behov for arbeidskraft i Rogalandsregionen.

Powered by Labrador CMS