studenter_colourbox
studenter_colourbox

Frykter ikke usikre tider

Gründerstudenter skremmes ikke av usikre konjunkturutsikter, viser ny undersøkelse.

Publisert

Snarere tvert imot gir usikkerheten studentene mer iver etter å stå på egne ben: 22 prosent av entreprenørskapsstudentene på Handelshøyskolen BI svarte i en undersøkelse at de har fått mer lyst til å starte eget firma som følge av den aktuelle konjunktursituasjonen.

Heller muligheter enn hindringer

Tallene fremgår av en undersøkelse gjennomført av BI i samarbeid med Ernst & Young denne våren. Formålet med undersøkelsen var å kartlegge studentenes syn på å starte egen bedrift og sammenhenger mellom utdannelse og karriereønsker.

- Dette viser at "gründertypen" ikke lar seg stanse av usikre tider, og at den som vil skape sin egen arbeidsplass snarere ser muligheter enn hindringer, sier markedsdirektør Ane Køber Guldvik i Ernst & Young til orapp.no.

Av BI-studentene som besvarte undersøkelsen oppgir 27 prosent at de tar utdannelsen først og fremst fordi de vil starte egen bedrift, mens fem prosent planlegger å overta foreldrebedriften og fem prosent har bedrift allerede.

Mange vil drive egen bedrift

44 prosent svarer at de først vil arbeide noen år som ansatt, og senere vil starte for seg selv. Totalt er det dermed 81 prosent som på sikt vil drive egen bedrift. 15 prosent svarer at de tar sikte på å jobbe som ansatt i det private næringslivet.

- Dette bekrefter oppfatningen vi hadde om at studentene kommer til oss fordi de ønsker å drive egen bedrift eller lede omstillingsprosesser, kommenterer professor Sverre Knutsen, instituttleder for Innovasjon og økonomisk organisering på BI.

- God egenskap

Knutsen mener det blir viktigere i fremtiden å takle strukturendringer i økonomien og samfunnet.

- Derfor er det god grunn til å glede seg over at studentene ikke lar seg skremme av skiftende konjunkturer.

(Kilde: Orapp.no/grunder)

Powered by Labrador CMS