CV 1
CV 1

Slik prioriterer HR-avdelinger

Rekruttering er den enkeltstående oppgaven som opptar flest HR-avdelinger for tiden, viser en ny dansk undersøkelse. Det skriver Personal og Ledelse.

Publisert

Rekruttering den viktigste arbeidsoppgaven for HR-avdelinger i 2007, og det har blitt stadig viktigere de siste årene.

Les også: Klar for din første ansettelse?

Det viser en rapport utarbeidet av organisasjonen PID (Personalsjefer i Danmark) i samarbeid med HumanConsult (et nettverk for kunnskapsdeling innen HR og Ledelse i Danmark).

Stor mangel på arbeidskraft

Det danske arbeidsmarkedet er, i likhet med det norske, preget av stor mangel på arbeidskraft i flere sektorer. At rekruttering har blitt en stadig mer prioritert oppgave er derfor ikke overraskende, skriver Personal og Ledelse i den seneste utgaven.

Les også: HR-folk opplever CV-juks

På den neste plassene følger "rådgivning til ledelsen" og " beholde medarbeidere". Det kan også være en sammenheng mellom de tre øverste plassene på listen: At den viktigste rådgivningsoppgaven for HR-folk, er hvordan bedriften skal rekruttere og beholde medarbeidere.

Leder- og medarbeiderutvikling

Leder- og medarbeiderutvikling er også en oppgave som har høy prioritet. 83 prosent av respondentene svarer at HR-funksjonen har dette som en viktig oppgave.

Rapporten har vært utarbeidet hvert år siden 2004. Det er 315 HR-direktør og -konsulenter som har svart på undersøkelsen. 23 prosent var ansatt i det offentlige og 77 prosent i det private næringslivet.

"
Powered by Labrador CMS