colourbox_lavkonjunktur
colourbox_lavkonjunktur

Oppgang i nedgangstider

Bemanningsselskapet Xtra personell opplever nå økt etterspørsel etter IT-personell. En kommende lavkonjunktur vil øke behovet for fleksible bemanningsløsninger, tror selskapet.

Publisert

Finans-uroen merkes også i IT-bransjen, og flere store selskaper varsler nå nedbemanninger.

Prosjektorientering gir etterspørsel

Xtra personell tror utviklingen vil gi positive effekter for bemanningsbyråene.

- I turbulente tider blir virksomheter forsiktige med nyansettelser, og noen nedskalerer. IT er en prosjektorientert bransje hvor det alltid er kompetanse-etterspørsel, og dette gjør at bedrifter risikerer å være for høyt bemannet i perioder, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Løsningen blir da, ifølge Fæste, å gå til bamanningsbransjen:

- Bruk av innleid arbeidskraft for å jevne ut prosjekttopper og sesongvariasjoner reduserer denne risikoen. Samtidig skaper det fleksibilitet og gjør det enklere for virksomhetene å snu seg rundt etter markedets behov, påpeker han.

Trenger arbeidskraft

I følge bemanningsbyråenes bransjeforening, Bemanningsbransjen i NHO Service, ble det levert 1,1 million utfakturerte timer innen IT første halvår i år. Xtra personell leverte nærmere 330 000 av disse, noe som utgjør 400 fulltidsstillinger. Dette gir selskapet en markedsandel på 30 prosent når det gjelder utleie av IT-personell. Og etterspørselen er økende:

- For tiden trenger vi folk både til faste og midlertidige stillinger innen blant annet drift, administrasjon og prosjektledelse, sier Fæste.

Xtra personell har satset på bemanningsløsninger for kompetansekrevende oppgaver, og leverer personell innenfor fagområdene IT, økonomi, kontor og administrasjon, informasjonsforvaltning og helse.

Powered by Labrador CMS