likestillingcolourbox
likestillingcolourbox

Skuffet over Stoltenbergs og LOs innsats for likelønn

 Norsk Tjenestemannslag gir LO-leder Roar Flåthen og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) stryk for innsatsen for likelønn.

Publisert

Lederen for Norsk Tjenestemannslag (NTL), Turid Lilleheie, mener LO og Stoltenberg svikter kvinnene.

– Både Roar Flåthen og Jens Stoltenberg har vært overraskende tause om likelønn. Den dagen Flåthen snakker like varmt om likelønn som om AFP, vil unge kvinner med lang utdanning strømme til LO, sier hun til Dagsavisen.

Tjenestemannslaget har nå sendt sin høringsuttalelse til LO og regjeringen. NTL har et stort kvinneflertall blant sine nærmere 50.000 medlemmer i staten, og støtter Likelønnskommisjonens forslag om blant annet 3 milliarder kroner til en likelønnspott.

– LO må gjøre mer for halvparten av sine medlemmer. Menn skal fortsatt ha lønnsvekst, men den må reduseres for at lavtlønnede kvinner skal komme på samme nivå, sier Lilleheie.

LOs syn på saken kan bli avgjørende for om Arbeiderpartiet og resten av den rødgrønne regjeringen går inn for forslagene fra Likelønnskommisjonen. LO har fått høringsfristen utsatt én måned, til 1. oktober. LO-ledelsen vil ikke si noe så lenge diskusjonen internt pågår.

NTB