colourbox_senior_pc.jpg
colourbox_senior_pc.jpg

Mot en mer positiv seniorholdning

IT-bransjen skriker etter kompetanse og flinke folk, og kampen om arbeidskraften tvinger frem endrede holdninger til seniorarbeidskraft, ifølge generalsekretær i IKT-Norge.

Publisert

Generalsekretær Per Morten Hoff uttalte nylig til digi.no at mange IT-folk føler seg tilsidesatt når de nærmer seg 60 år, men at han nå ser tendenser til at dette er i ferd med å snu.

Må tenke nytt

Som årsak til holdningsendringen, trekker Hoff spesielt frem bransjens kamp om å få nok antall hoder:

- Jeg tror det har vært et holdningsspørsmål. Nå mangler bransjen folk, og bedriftene må begynne å tenke nytt. Det er mye enklere å beholde dem du allerede har ansatt, enn å rekruttere nye, sier han til seniorpolitikk.no.

Store bedrifter viser vei

Generalsekretæren viser til at ledende selskaper som IBM, EDB og ErgoGroup har gjort viktige tiltak for å ta godt vare på senioransatte. Han påpeker at godt etablerte arbeidstakere har sentrale kvaliteter som ferskinger ikke nødvendigvis sitter på:

- De har oversikt og masse kompetanse, ikke minst på kundekontakt og prosjektledelse, sier han.

- Kunnskap er datostemplet

Ifølge Hoff gir erfaringen kunnskap som ikke kan tilegnes på andre måter - ikke engang gjennom den beste lederutdanning. Men samtidig understreker han at seniorene må ta ansvar for sin egen faglige utvikling:

- All kunnskap har en datostempling. Seniorer kan ikke lene seg tilbake. De, som alle andre, må jobbe for å holde seg oppdatert.

Satser på de erfarne

IT-giganten IBM satser hardt på å få det beste ut av selskapets 200 medarbeidere mellom 57 og 67 år, og de klarer seg ikke uten disse, skriver Seniorpolitikk.no. Personalsjef Jostein Hegreberg i IBM forklarer at dette innebærer tilpasninger etter den enkeltes ønsker og behov.

- Bedriften har en aktiv seniorpolitikk. Den skal bidra til fleksibilitet, til glede for både arbeidsgiver og de ansatte, sier han til nettstedet.

(Seniorpolitikk.no)

Powered by Labrador CMS