colourbox_flyreiser

Heller flyreiser enn pc-møter

Selv om utgiftene øker og CO2-utslippene skal ned, velger de flyreiser. Sjefer liker å møte personlig.

Publisert

Ledere verden over fortsetter å ignorerer grønn IT, og foretrekker å bruke flyet fremfor pc-en, melder konsulentguiden.no.

Ifølge nettstedet, tror 70 prosent av alle ledere som deltok i en ny undersøkelse at teknologi vil spille en avgjørende rolle i miljøspørsmål og redusering av CO2-utslipp. Likevel planlegger få av dem å bruke pc-en fremfor flyet i tiden fremover.

Bekymret - men gjør lite

Undersøkelsen, som er foretatt av TFM Networks, viser at 70 prosent av lederne er bekymret over de stadige økende oljeprisene. Men bare halvparten av respondentene har tatt i bruk virkemidler for å redusere utslippene eller kutte reisekostnader.

Av de som deltok i undersøkelsen, vil bare 30 prosent øke bruken av IT for å redusere kostnader og utslipp. Dette til tross for at økt bruk av web- og videokonferanser kan redusere reisekostnader og -utslipp i betydelig grad.

Nordmenn ikke så grønne heller

Tidligere norske undersøkelser støtter disse funnene:

Bare hver femte norske IT-sjef prioriterer grønn teknologi i år, viser undersøkelsen som Steria utførte tidligere i år. I Sverige og Danmark er andelen på henholdsvis 32 og 19 prosent.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS