epler_colourbox

Ok med livsstil-interessert sjef

Danske arbeidstakere synes det er positivt at sjefen bryr seg om livsstilen deres, viser ny undersøkelse.

Publisert

Et stort flertall av deltagerne i undersøkelsen, som ble utført for organisasjonen Dansk Erhverv, synes det er helt ok at sjefen interesserer seg for de ansattes livsstil, kostvaner og personlige problemer. Hele 93 prosent synes arbeidsgiveren bør interessere seg for de ansattes kostholdsvaner.

Også mental innblanding

Og engasjementet bør ikke stoppe ved kosthold- og motivasjonsvaner: Ifølge undersøkelsen, bør sjefen også vise interesse for de ansattes personlige problemer. 64 prosent av deltakerne mener det er i orden at arbeidsgiveren tilbyr psykologhjelp eller familieterapi til sine ansatte.

Bra for begge parter

Hos den danske fagbevegelsen finnes den samme aksepten for sjefens innblanding i medarbeidernes ve og vel. Arbeidsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen fra Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, ser det som en mulighet for både arbeidsgiveren og de ansatte:

- I dag er det en langt høyere aksept for dette enn for 10-15 år siden. Det hjelper arbeidsgiveren til å få ned sykefraværet, og for de ansatte gir det en større mulighet for å snakke om problemene sine, sier han til business.dk.

- Ikke tving de andre

Han påpeker imidlertid at arbeidsgiveren må respektere at ikke alle de ansatte ønsker å brette ut om livsstil og problemer til sjefen.

- Selv om de fleste er positive til sjefens innblanding, må man ta hensyn til de få som ikke er det.

(business.dk.)

Powered by Labrador CMS