mann-og-barn_colourbox
mann-og-barn_colourbox

Menn vil ha familievennlige jobber

Den myke mannen - som ikke bare interesserer seg for jobb og karriere - blir stadig vanligere, ifølge ny dansk undersøkelse.

Publisert

Det er ikke bare kvinner som gjerne vil ha jobb og familieliv til å henge sammen. Ifølg en ny dansk undersøkelse, ønsker mannlige ledere i nesten like stor grad som kvinnelige å få plass til familielivet, skriver business.dk.

- Positivt

Undersøkelsen er utført av Ledernes Hovedorganisation og Handelshøjskolen Århus Universitet. 52 prosent av mennene som deltok svarer at tid til familie- og fritidsliv er avgjørende i et eventuelt jobbskifte. For kvinnene er tallet 57 prosent.

- Det er veldig positivt at menn også ønsker plass til familie- og fritidsliv, sier arbeidsmiljøkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, Signe Tønnesen, ifølge business.dk..

Hun peker på at det tradisjonelt har vært kvinnene som etterspør tid til familielivet. Nå som også menn begynner å stille dette kravet, mener hun bedrifter er nødt til å ta ønsket alvorlig.

Rekrutteringsverktøy

I undersøkelsen svarer 55 prosent av mennene at de er i sin nåværende lederjobb på grunn av at balansen mellom familieliv og jobb er passende. - Så det kan tydeligvis lønne seg å la de ansatte - også lederne - få gå tidligere når barna skal hentes.

Tønnesen påpeker at det å vektlegge balanse mellom familieliv og jobb kan fungere som et godt rekrutteringsverktøy.

(Business.dk)

Powered by Labrador CMS