hjemmearbeid_colourbox
hjemmearbeid_colourbox

Hjemmekontor bra for familielivet

Et stort flertall av de med hjemmekontor mener dette styrker familielivet, ifølge dansk undersøkelse.

Publisert

Så om de med hjemmearbeid opplever alvorligere jobbkonflikter enn andre, har de det kanskje bedre på hjemmebane.

73 prosent av danskene med hjemmekontor svarer at dette gir positive utslag på familielivet. Halvparten av de spurte sier at de vil kreve å få mulighet til hjemmearbeid i sin neste jobb.

Slipper kø og bensin

Undersøklesen er utført av Capacent Epinion for interesseorganisasjonen IT-Branchen.

- Stigende bensinpriser og lange pendlerkøer gjør at folk blir mer oppmerksomme på å ha en smart og effektiv livsstil, sier underdirektør i IT-Branchen, Henrik Egede, til erhvervsbladet.dk.

Tids- og stedsuavhengig

Han tror hjemmekontorets popularitet skyldes muligheten til fleksibilitet.

- Internett gir helt nye muligheter for fleksibelt arbeid, og mange typer jobber kan utføres på ulike steder til skiftende tider, sier han.

Mest brukt til småjobbing

Blant danskene med hjemmekontor, bruker 44 prosent dette daglig - mest til korte arbeidsøkter og for å sjekke epost. 27 prosent bruker hjemmekontorets fleksible muligheter flere ganger i uka, ifølge undersøkelsen.

Hver sjette hjemmearbeider får betalt utstyr til arbeidet av sjefen, men Egede er overbevist om at det vil skje en utvikling på dette området.

- Fleksibiliteten kommer begge parter til gode. Jeg er sikker på at antallet arbeidsgiverbetalte internettoppkoblinger der hjemme kommer til å øke, sier han.

"
Powered by Labrador CMS