Konsernsjef Terje Nygaard i Manpower

Arbeidsgiverne rekrutterer som aldri før

Knapt noe annet sted i Europa tror arbeidsgiverne på like sterk sysselsettingsvekst som i Norge, viser tall fra Manpower.

Publisert

Mens arbeidsledigheten er rekordlav, er det på landsbasis bare én gang før registrert så optimistiske forventninger til bemanningsøkning hos norske arbeidsgivere. Dette kommer fram i bemanningsselskapet Manpowers internasjonale arbeidsmarkedsundersøkelse som gjennomføres blant nesten 50.000 arbeidsgivere i 27 land.

I Norge er et representativt utvalg på 755 private og offentlige virksomheter spurt om sine bemanningsplaner for andre kvartal.

På landsbasis er primærnæringene og finans de bransjene hvor optimismen er høyest.

Norge i Europa-toppen

Stor-Oslo og finansnæringen trekker lasset for hele landet, og plasserer Norge helt i Europa-toppen for rekruttering i andre kvartal. Bare i Irland er arbeidsgiverne mer optimistiske.

På landsbasis er det 24 prosent av bedriftene som planlegger flere ansatte, mens 7 prosent tror de kommer til å nedbemanne.

- Hver fjerde arbeidsgiver planlegger å øke bemanningen bare i andre kvartal. Det betyr at arbeidssøkere kan gå våren lyst i møte. I Manpower har vi 20 prosent flere i jobb i år enn i fjor. Konsekvensen for arbeidsgivere i både privat og offentlig sektor er at rekruttering blir en strategisk oppgave av enda større betydning enn det allerede er, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower.

Powered by Labrador CMS