sigrun vågeng (bredde)
sigrun vågeng (bredde)

- Vi trenger velutdannede utlendinger

NHO mener Norge må satse mer på å tiltrekke seg utenlandsk arbeidskraft med høye kvalifikasjoner. Det er nødvendig for å sikre vekstevnen i næringslivet i tiden framover.

Publisert

- Dersom vi skal sikre vekstevnen i norsk næringsliv, må vi som land bevisst tiltrekke oss høyt kvalifisert arbeidskraft fra utlandet, sier Sigrun Vågeng, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

Les også: Arbeidskraft-mangel sinker bedriftene

Ikke bare mangler bedriftene arbeidskraft. I mange ubesatte stillinger er det dessuten behov for høyt kvalifiserte arbeidstakere som Norge mangler.

" Satse bevisst- Rekruttering og integrering av utenlandske arbeidstakere med høyskole- og universitetsbakgrunn er en av utfordringene vi står overfor, sier Vågeng og understreker:

- Dersom dagens høye aktivitetsnivå skal holdes ved like, må Norge bevisst tiltrekke seg utenlandsk arbeidskraft.

Les også: Sterk økning i utenlandsk arbeidskraft

Les også: Russiske innvandrere har mest utdanning

Sigrun Vågeng skal holde åpningsinnlegget på konferansen "Utenlandsk Arbeidskraft - Rekruttering og integrering", som arrangeres 8. november av Norway Exports i samarbeid med NHO, NAV, UDI og Oslo Handelskammer.

" Realfaglig kompetanseSigrun Vågengs virkelighetsbeskrivelse deles av kommunikasjonsdirektør Finn Langeland i Norsk Industri. Han sier det er et skrikende behov for arbeidskraft med høy realfaglig kompetanse i norsk arbeidsliv, som ingeniører, kjemikere og så videre.

I tillegg til å få flere unge i Norge til å ta slik utdanning, er vi avhengige av å importere den. Det setter oss i en sårbar situasjon.

- Vi konkurrerer internasjonalt om arbeidskraft vi ikke har nok av selv, sier Langeland.

Powered by Labrador CMS