Sjefen får applaus

Verdensmestere i ledelse

Verdens beste bedrifter for ledere er kåret. Og det er ikke tilfeldig hvem som får en slik utmerkelse. Bedriftene på lista har nemlig til felles at de satser mer enn de fleste andre på å dyrke godt lederskap.

Publisert

"The Global Top Companies for Leaders" for 2007 er en verdensomspennende kåring i regi av selskapene Hewitt Associates og The RBL Group. Lista publiseres i det siste utgaven av FORTUNE Magazine.

På toppen av lista finner vi den amerikanske, globale giganten General Electric. På sølvplass ligger en annen amerikaner: Procter & Gamble. Mens bronseplassen tilfaller finske Nokia, som for øvrig har en norsk HR-toppsjef i Hallstein Mørk fra Halden.

Undersøkelse blant HR-ledereLista er blitt til gjennom en undersøkelse blant HR-ledere i 10 000 selskaper over hele verden. Utvalget er innsnevret flere ganger og med flere metoder. Til slutt er det en bredt sammensatt jury som har hatt siste ordet.

De 20 fremste selskapene som får være med på lista over ledernes toppvalg, er valgt ut blant 530 andre selskaper.

Ledelse i grunnstrukturenOg ifølge The RBL Group peker de 20 seg klart ut i forhold til flertallet når det gjelder ledelse. Toppselskapene har nemlig til felles at de har vevd ledelse inn i organisasjonens grunnstruktur som en avgjørende bestanddel. Ledelse er en iboende del av disse selskapenes kultur.

Å utvikle fremtidens ledertalenter er rett og slett en integrert del av selskapets daglige drift, fastslår konsulentselskapet.

Fem kjennetegnRBL Group har undersøkt de 20 toppselskapene nærmere og funnet fem kvaliteter som skiller dem fra de 530 andre nominerte når det gjelder ledelse.

1: De fokuserer på vekst og globalisering i langt større grad enn gjennomsnittet.

2: De legger mer vekt på å utvikle en globale kanaler for å dyrke fram egne talenter.

3: Strategier for lederutvikling er knyttet tett til forretningsmessige strategier.

4: Også toppledere er tungt involvert i utviklingen av ledere og lederskap, i langt større grad enn i andre selskaper.

5: De har klare forventninger til god lederatferd. Mens 85 prosent av toppselskapene mener at hele organisasjonen forstår hva som er ønsket atferd fra en leder, svarer bare 37 prosent det samme i andre selskaper.

Ledelse i verdensklasse- Verdens beste selskaper for ledere demonstrerer at de investerer tungt i å utvikle lederkvaliteter som skiller dem fra andre, sier Dave Ulrich i The RBL Group, ifølge Human Resources Magazine i Australia.

- I et stadig mer komplisert og globalisert marked må bedriftene i økende grad dyrke talenter og bygge ledelse i verdensklasse hvis de skal klare å oppnå suksess, sier Bob Gandossy, leder i Hewitt Associates.

Powered by Labrador CMS