bjarne håkon hanssen (bredde)

Utvalg gransker yrkeslidelser

Ekspertutvalget som skal utrede hvilke sykdommer som kan likestilles med yrkesskade er nå klart. Blant annet skal man se på lidelser som skyldes langvarige, psykiske påkjenninger og belastninger i muskel- og skjelettsystemet.

Publisert

Regjeringen har nedsatt et ekspertutvalg som skal utrede og foreslå eventuelle endringer i hvilke sykdommer som kan likestilles med yrkesskade.

Les også: Løfteskader skal gi rett til erstatning

Grundig gjennomgang

- Det er gjennom flere år reist spørsmål ved om dagens yrkesskaderegelverk i tilstrekkelig grad fanger opp sykdommer som klart skyldes forhold på arbeidsplassen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

- Jeg mener derfor det er gode grunner for en grundig og bred gjennomgang av denne viktige problemstillingen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Faglige vurderinger

Gjennomgangen vil være en omfattende og vanskelig oppgave. For å sikre at utvalget har den nødvendige faglige tyngde og tillit hos partene, er det nedsatt et ekspertutvalg.

Utvalget består av norske og nordiske eksperter innenfor fagområdene arbeidsmedisin, epidemiologi, arbeidsrelaterte muskel/skjelettsykdommer og psykososialt arbeidsliv.

Lovforslag

Partene i arbeidslivet, berørte myndighetene, forsikringsbransjen og så videre blir invitert til å sitte i en referansegruppe til det nye ekspertutvalget.

Utvalgets arbeid skal foreligge innen 20. juni 2008. Anbefalingene fra det medisinske ekspertutvalget bli fulgt opp i forbindelse med lovforslaget om arbeidsskader som regjeringen tar sikte på å legge fram våren 2009.

Ekspertutvalget

" Disse sitter i ekspertutvalget:Helge Kjuus, avdelingsdirektør dr. med, Bærum (leder)Erik Falkum, professor dr. med spesialist i psykiatri, OsloHåkon Lasse Leira, overlege, TrondheimJan Marton, avdelingsoverlege, TromsøBente Moen, professor, BergenBente Ulvestad, bedriftslege, OsloEira Viikari-Juntura, professor, Helsinki - Finland Halfrid Waage, klinikksjef, Skien

Powered by Labrador CMS