Oljerigg-colourbox

Tror seniorene blir i StatoilHydro

Midt i september er det ventet at resultatet av bemanningskabalen i det nyfusjonerte StatoilHydro foreligger. Selskapets ledelse regner ikke med stor avskalling, heller ikke blant seniorene.

Publisert

1500 ansatte fra 58 år kan velge om de vil fortsette i det nye selskapet, eller om de vil gå av med 70 prosent lønn.

Fristen for å bestemme seg er nyttår, skriver Stavanger Aftenblad i sin nettutgave.

" Ingen stor avskallingMen Tore Torvund, som skal lede hele StatoilHydros virksomhet på norsk sokkel, tror ikke på et ras av seniorer som forlater selskapet.

- Vi venter ingen stor avskalling, verken av ledere eller av dem fra 58 år og oppover, sier han til Stavanger Aftenblad.

Avventer prosessen- Men mange avventer nok resultatene av den store bemanningsprosessen som nå fullføres, legger han til.

Les også: Mangler seniorstrategi

Nesten 10 000 ansatte er berørt av bemanningsprosessen i fusjonerte StatoilHydro, som innebærer at alle er lovet ny jobb i selskapet, så langt som mulig etter eget ønske.

Prosessen avsluttes i slutten av september. Målet er at flest mulig skal innplasseres i stilling med samme grunnpreg som den de har.

" Kampen om kompetansenTore Torvund sier at kampen om kompetanse er blant StatoilHydros største utfordringer, ikke minst fordi verdens resterende oljereserver er vanskelig tilgjengelige og krever spisskompetanse og høyteknologi for å la seg utvinne.

- Fordelen med å drive fra Norge, er at vi kan tiltrekke oss de største talentene her. Norske studenter rangerer Statoil og Hydro på topp. Blant amerikanske studenter er det beste oljeselskapet, ExxonMobil, helt nede på 71. plass i studentenes rangering over de mest attraktive arbeidsplassene, sier Torvund til aftenbladet.no.

Powered by Labrador CMS