lege og pasient

Raskere tilbake i jobb

Sosial- og helsedirektoratet og NAV ber i et brev om fastlegenes hjelp med å blinke ut sykmeldte pasienter som kan komme raskere tilbake i jobb dersom de blir henvist til et nytt og ekstraordinært behandlings- eller rehabiliteringstilbud. 

Publisert

"Raskere tilbake" er tittelen på en ny ordning som tar sikte på å få sykmeldte tilbake i jobb så fort som mulig.

Stortinget har bevilget av 604 millioner kroner på årets budsjett som skal gå til å kjøpe ekstraordinære behandlings- og rehabiliteringstiltak. Ordningen skal gjennomføres uten at andre pasientgrupper blir nedprioritert.

Målgruppen er arbeidstakere som er helt eller delvis sykmeldt, eller som står i fare for å bli det. Et annet kriterium er at pasienten sannsynligvis vil kunne komme raskere tilbake til arbeid med et raskere eller tilpasset tilbud fra spesialisthelsetjenesten.

Fastlegenes bistandSosial- og helsedirektoratet og NAV oppfordrer nå fastlegene om å bidra til ordningen.

- Vi grenger din bistand som fastlege for å finne de aktuelle pasientene, eventuelt i samarbeid med NAV, heter det i brevet.

Legene blir bedt om å vurdere hvilke pasienter de har på sine lister som kan komme raskere tilbake til arbeid hvis de får et nytt behandlingstilbud fra spesialisthelsetjenesten.

Målrettet tiltak- Dette er et målrettet tiltak som kan hjelpe en del sykmeldte. Jeg oppfordrer landets fastleger og helseforetak om å sette seg godt inn i ordningen, slik at flest mulig kan få raskere behandling, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, ifølge Helserevyen.

De første sykmeldte vil få behandling allerede denne måneden eller i april, og tilbudet vil bli løpende utvidet gjennom året. I første omgang er det pasienter med enklere lidelser som vil bli tilbudt behandling gjennom "Raskere tilbake".

Powered by Labrador CMS