ung sjef
ung sjef

Junior senker skuta

Gründere som tenker å overlate familiefirmaet til egne barn, bør tenke seg grundig om. Etter tre år med junior i direktørstolen, er overskuddet ofte søkk vekk.

Publisert

Dette kommer fram i den danske undersøkelsen Inside the family firm, som har tatt for seg utviklingen i familieeide virksomheter etter at eierskap, ansvar og ledelse er overlatt til neste generasjon.

Proffer er best Det er vanlig - ifølge undersøkelsen - at overskuddet er redusert til null etter tre år med arvingen i sjefsstolen, skriver danske Berlingske Business.dk.

Samtidig viser undersøkelsen at profesjonelle sjefer uten familiebånd til virksomheten, leverer svært verdifulle bidrag.

Raske avgjørelser - Det er særlig i virksomheter som kjennetegnes av sterk utvikling at det koster dyrt å la sønnen arve virksomheten, sier adjunkt Kasper Meisner Nielsen ved Copenhagen Business School.

Han har vært med på å lage undersøkelsen, og sier videre:

- I slike virksomheter skal det nemlig tas raske avgjørelser i et bevegelig marked. Strategiene skal være fremtidsrettede, og dette krever direktører med riktig kompetanse.