misfornøyd arbeidstaker

Yngre er misfornøyde med arbeidsgiveren

Flere enn hver tiende norske arbeidstaker er misfornøyd eller svært misfornøyd med arbeidsgiveren sin, viser en fersk undersøkelse. Lavest er tilfredsheten i aldersgruppen fra 25 til 39 år.

Publisert

De spurte i undersøkelsen som InFact AS har utført for bemanningsselskapet Xtra personell, viser at 12,9 prosent av arbeidstakerne i Norge er misfornøyde eller svært misfornøyde med arbeidsgiveren sin.

Deltakerne i undersøkelsen er bedt om å vurdere "hvor fornøyde de er med arbeidsgiveren sin på en skala fra 1 til 5". Misnøyen er størst i aldersgruppen fra 25 til 39 år. Denne gruppas gjennomsnittsbesvarelse ligger på 3,47.

40-59-åringene har en gjennomnsittsbesvarelse på 3,61. De yngste, aldersgruppen 18 til 24 år, ligger i gjennomsnitt på 3,91 på tilfredshetsskalaen fra 1 til 5.

Vet at de er attraktive- Arbeidstakere i aldersgruppen 25 til 39 år vet at de er de mest attraktive for norske bedrifter. Tallene viser at arbeidsgivere ikke er gode nok til å ta vare på denne aldersgruppen, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Fæste mener at undersøkelsen som helhet viser en alarmerende tendens, nemlig at så mange er misfornøyde med arbeidsgiveren sin.

Alarmerende tall- Dette er alarmerende og skremmende tall. Av erfaring vet vi at misfornøyde medarbeidere mest sannsynlig vil se seg om etter en ny arbeidsgiver, sier han.

- I et arbeidsmarked på kokepunktet, med skrikende mangel på arbeidskraft, er det urovekkende at så mange uttrykker misnøye med arbeidsgiveren, legger han til.

Kvinner i offentlig sektorUndersøkelsen viser at de ansatte i offentlig sektor er mindre fornøyde enn de som jobber i privat sektor. Kvinner er dessuten mindre fornøyde enn menn.

Oslo og Sør-Østlandet har de mest fornøyde arbeidstakerne, mens de minst tilfredse er bosatt i Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS