iskrem

Mangfoldsprisen til Hennig-Olsen Is

Iskremprodusenten Hennig-Olsen i Kristiansand har vunnet årets Mangfoldsprisen for sitt arbeid gjennom 40 år med skape mangfold på arbeidsplassen.

Publisert

- Å satse på mangfold og bred rekruttering er et riktig valg for framtiden, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Mangfoldsprisen ble etablert for å premiere virksomheter som utmerker seg ved sin innsats for etnisk mangfold i arbeidslivet.

Pris til privat bedrift

Prisen deles ut for tredje år på rad, og har tidligere gått til to offentlige virksomheter; Posten Norge AS og Ullevål universitetssykehus.

- Det er særlig hyggelig at prisen i år går til en privat bedrift. Det foregår mye positiv, mangfoldsrettet innsats i privat næringsliv, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Juryens valg

Valget av Hennig-Olsen Is som vinner av Mangfoldsprisen 2007 er truffet av en jury bestående av representanter fra arbeidslivsorganisasjoner, Kontaktutvalget mellom myndighetene og innvandrerbefolkningen og Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Totalt var det 41 kandidater til årets pris.

Raushet og behov for arbeidskraft

I juryens begrunnelse står det at prisvinneren gjennom mer enn 40 år har arbeidet aktivt med mangfold på arbeidsplassen.

Bakgrunnen for denne innsatsen er en kombinasjon av behov for arbeidskraft, utradisjonell tankegang, raushet og genuin interesse for mennesker og deres ressurser.

Multietnisk arbeidsplass

I dag er hele 27 ulike nasjonaliteter representert ved Hennig-Olsen Is, og det er etablert gode samarbeidsrelasjoner mellom medarbeidere, fagforeninger og ledelse.

Bedriften er opptatt av å synliggjøre seg som en multietnisk arbeidsplass i lokalsamfunnet, og formidle at nasjonal bakgrunn og religiøst ståsted er noe som bør verdsettes og respekteres.

- Jeg håper at årets prisvinner kan inspirere andre til å være seg bevisst mangfoldet i arbeidsstyrken, både når de rekrutterer og vurderer muligheter for karriereutvikling for de ansatte, avslutter Bjarne Håkon Hanssen.

"
Powered by Labrador CMS