colourbox_tenker

Ledere har lite kunnskap om psykisk helse

Rådet for psykisk helse har gjennomført en undersøkelse blant 638 daglig ledere og personalsjefer i næringslivet. Over 90 prosent har begrenset kunnskap om psykiske lidelser og arbeidsliv.

Publisert

Undersøkelsen viser også at ledere i næringslivet har tanker om hva som kan gjøres for å øke inkluderingen og hindre utstøting av psykisk syke fra arbeidslivet. De ønsker at myndighetene skal tilby kompetente rådgivere de kan benytte seg av i arbeidet med tilrettelegging, i tillegg til at de etterlyser bedre tilskuddsordninger og kompensasjon ved sykefravær.

Dessverre finnes det fortsatt stigmatiserende holdninger til å ansette mennesker som har vært ute av arbeidslivet på grunn av en psykisk lidelse.

På spørsmålet om de kommer til å ansette medarbeidere som har vært, eller som de vet kan bli psykisk syke, svarer omtrent halvparten bekreftende. 28 prosent svarer at de ikke vil gjøre en slik ansettelse og en stor gruppe på 22 prosent svarer ”vet ikke”.

90,2 prosent av respondentene mente derimot at bedriften hadde ansvar for å følge opp de som var sykmeldte på grunn av psykisk sykdom.

Powered by Labrador CMS