Du er her

Vitnemålsportalen gjør det enklere å søke jobb

Sliter du med å finne papirutskrifter av vitnemål og karakter for å søke på ny jobb eller utdanning? I stedet for å bruke tid på å lete igjennom permer og skuffer, kan du nå hente resultatene direkte fra studiestedene med noen få tastetrykk i vitnemålsportalen.no
Av Redaksjonen
Publisert 18.01.2019 09:03

Forfalskning av vitnemål og karakterutskrifter blir stadig vanskeligere å avsløre, men med Vitnemålsportalen kan arbeidsgivere unngå å ansette kandidater med falske vitnemål. Siden lanseringen i 2017 har 80 000 brukere hentet og delt sine vitnemål via Vitnemålsportalen.

- Vitnemålsportalen forenkler digital tilgang til viktige dokumenter og dekker samtidig et sikkerhetsbehov i arbeidslivet, sier Roar Olsen, direktør i Unit.

Tjenesten er utviklet av Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning - på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Løsningen vant i 2017 OSPA (The Outstanding Security Performance Award) og var nominert som en av tre finalister til Rosing sikkerhetsprisen 2018. Den er også finalist til Bedre stat- prisen 2019. Alle statlige universiteter og høgskoler, samt de fleste private høgskoler leverer resultater til Vitnemålsportalen. 

Nøkkelord