Du er her

Nytt lederprogram kun for kvinner i Elkjøp

Enda bedre kjønnsbalanse gir en enda bedre butikkjede. Det mener Elkjøps ledelse, som nå tar grep og starter nytt Management Trainee-program - kun for kvinner.
Av Redaksjonen
Publisert 07.06.2018 00:37

Elektronikkjeden kjører nå i gang et Management Trainee-program, som har som mål å ansette, lære opp og utvikle ledere, som etter endt løp skal være klare til å innta viktige roller selskapet. Og i denne omgang søkes det kun etter kvinner - som kommer utenfra.

- Vi ønsker en sunn kjønnsbalanse i hele organisasjonen vår og har generelt stort fokus på mangfold hos oss. Videre ønsker vi at flere får øynene opp for mulighetene som finnes hos oss i Elkjøp, og at jentene som gjennomfører dette nye programmet vil være en inspirasjon for andre, slik at flere vil søke en karriere innenfor vår bransje, sier Fredrik Tønnesen, som er administrerende direktør for Elkjøp Norge.

Kunnskapsrike medarbeidere er viktigst

Han mener kompetanse og rett kunnskap er nøkkelen til at Elkjøp skal kunne fortsette veksten.

- Jeg er stolt av at konsernet vårt investerer 50 millioner kroner årlig på kompetanseheving og videreutvikling av våre ansatte i dag. Gjennom Elkjøp Academy, vårt eget opplæringsprogram, utdanner vi allerede morgendagens ledere i retailbransjen, forteller Tønnesen.

Mangfold er viktig for Elkjøp-ledelsen, derfor ønsker kjeden i denne omgang å tiltrekke seg flere kvinner.

- En god kjønnsbalanse er viktig for å kunne ha en organisasjon som er i stand til å endre seg, i takt med resten av samfunnet. Vi er helt avhengige av å ha de riktige menneskene med oss for å stadig kunne utvikle oss i riktig retning. Det handler ikke utelukkende om kjønn, men om å ha forskjellige mennesketyper med på laget, legger Tønnesen til.

Trenger dyktige kvinner

De utvalgte kandidatene vil gjennomføre et «Fast Track»-program på 24 måneder, hvor de vil få et overblikk over hele selskapet, samt bli gitt en smakebit av arbeidshverdagen i ulike avdelinger. Kandidatene vil dermed være innom alt fra HR til eCommerce og markedsføring på det norske hovedkontoret, til jobb i et av varehusene.

Målet er at kandidatene skal tilegne seg kunnskap og forståelse for hvordan de ulike avdelingene bidrar til helheten i Elkjøp. De vil også få delta i flere av kjedens interne lederprogram.

Du kan lese mer og søke på programmet på denne lenken.