Du er her

Mangfold gir bedre bedriftskultur

Nordic Choice Hotels går inn som stolt partner av Pride i Helsinki, Oslo, København og Europride i Stockholm og Gøteborg. For å markere støtte til mangfold og inkludering gjøres hotelltoaletter i Pride-byene kjønnsnøytrale under de ulike Pride-periodene og mer enn 600 medarbeidere deltar i paradene.
Av Redaksjonen
Publisert 08.06.2018 12:20

Nordic Choice Hotels går inn som partner for Pride og Europride, og i sommer kommer alle hoteller i selskapet til å markere sin støtte til mangfold og inkludering på tvers av kjønnsidentitet og legning. Over 600 ansatte deltar i parader i ulike nordiske byer, og ulike arrangementer kommer til å gjennomføres på hotellene i kjedene Clarion Hotel, Comfort Hotel og Quality Hotel under Pride-ukene.

Hvorfor er det viktig for deg å støtte Pride og Europride?

- I Nordic Choice Hotels er mangfold synonymt med god kultur. Mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse, religion, legning og språk bidrar til å skape bedre løsninger, bedre arbeidsplasser og bedre gjesteopplevelser. Vi vil ha mer mangfold, og derfor heiser vi med stor stolthet regnbueflagget til topps under Pride, sier Petter Stordalen til Ledernett.

 Hva tror du det betyr for dine medarbeidere at dere gjennom denne kampanjen signaliserer et tydelig standpunkt for mangfold og mot diskriminering?

- Dette engasjementet kommer jo fra dem! Fra de fantastiske medarbeiderne på hotellene som brenner for mer mangfold, mer likeverd og mer rettferdighet. Det er de som vil hjelpe folk som sliter med å komme seg inn i arbeidslivet ut i jobb, organiserer språkundervisning for ikke-norske medarbeidere på hotellene, lager aktiviteter for vanskeligstilte barn, eller setter i gang Pride. Disse verdiene lever i organisasjonen, og det stiller jeg og hele Nordic Choice Hotels oss bak.

Rom for alle
I over 60 land er det ulovlig å endre kjønn, og i 2018 har Europride derfor valgt å sette fokus på transkjønnedes rettigheter. Gjennom slagordet Voice of change og opptak av Alex, en transkjønnet person som er i overgang fra kvinne til mann, setter Europride fokus på at alle skal få lov til å være den de er.

Mange transkjønnede opplever det som vanskelig å vite om de skal benytte seg av dame- eller herretoalettet på offentlige steder. Nordic Choice Hotels ønsker å markere sin støtte til saken gjennom slagordet ‘Room for all’ og gjør i den forbindelse toalettene på hoteller i Pride-byene kjønnsnøytrale under de ulike Pride-periodene.

-Det er viktig at folk føler seg velkommen på våre hoteller, uansett hvordan de identifiserer seg. På de fleste nye hoteller i dag er toalettene unisex, men vi vil gjøre en liten ekstra markering under Pride for å vise vår respekt og støtte til fokusområdet for Pride 2018, sier Stordalen.