Du er her

Konflikter på jobb = sykemelding

Det er ikke alltid sykdom som får oss til å holde oss hjemme fra jobben. En konflikt med kollegaer eller sjefen kan også få oss til å bli hjemme viser forskning.
Av Karine Hildonen Henriksen
Publisert 05.04.2011 04:20

Ill.foto: Colourbox.

To personer kan ha samme sykdomsgrunn, for eksempel forkjølelse, men bare en av personene velger å sykemelde seg. Det skyldes at den ene av forkjølelsene kommer av en konflikt. Det konstaterer forsker Hanna Hultin ved Institusjonen for folkehelsevitenskap ved Karolinska Institutt i Sverige.

Sammen med sitt forskerteam har hun sett nærmere på sykefraværet i seks ulike bedrifter og virksomheter innen eldreomsorg, produksjon og forsikringsselskaper. 430 ansatte har deltatt i studien.

Resultatet viser at konflikter med sjefen eller en kollega øker tendensen til å sykemelde seg. Manglende tilbakemeldinger og ros, eller en følelse av å bli overkjørt eller kritisert, er også årsaker til at enkelte får sykemelding.

I studien kom det også frem at en ansatt har større tilbøyelighet til å sykemelde seg dersom de vet at de står foran en hard arbeidsdag med både høy belasning og mye stress. 

Les hele rapporten her.

   __________________________________________


"

 


Bli kjent med:


Personal og Ledelse

Bestill et abonnement i dag! 

Papirutgaven kommer ut åtte ganger i året. I hvert nummer byr vi på masse spennende og praktisk fagstoff for ledere på alle nivåer.


Gjør som 40 000 andre lesere, hold deg oppdatert på:

" - Leder- og organisasjonsutvikling
- Rekruttering og utvelgelse
- Nedbemanning og permittering- Utvikling i arbeidsmarkedet

Får du ikke Personal og Ledelse i posten? Ikke fortvil.

Bestill et abonnement her, eller last ned en PDF av siste nummer her.

"