Du er her

Færre nordmenn studerer i utlandet

Det har vært en jevn stigning av norske studenter i utlandet over flere år. Nå ser imidlertid Lånekassen en nedgang i antall studenter.
Av Redaksjonen
Publisert 13.09.2019 10:44

Ferske tall fra Lånekassen viser at antallet studenter som tar steget ut i verden, går noe ned. 24 083 studenter studerte i utlandet forrige studieår. Av disse er det 15 941 studenter som skal ta hele graden i utlandet, mens 8 142 tar deler av utdanningen utenlands. Nedgangen er på henholdsvis 694 gradsstudenter og 170 som tar delstudier.  For gradsstudier er det fjerde året antallet går ned, mens det for delstudier har vært ganske stabilt fram til det siste året, ifølge Lånekassen.

Storbritannia er fortsatt det mest populære landet å reise til for norske studenter, men det er også det landet som har størst nedgang i antall studenter. Andre populære land er Danmark, USA, Polen og Ungarn. Australia er det mest populære landet for kortere studieopphold.

De mest populære studiene er medisin (3 097 studenter), økonomisk-administrative fag (3 066) og samfunnsfag (1 312 studenter). Andre populære fag er psykologi, ingeniørfag, kunstfag og veterinærmedisin.

Av alle som tok et gradsstudium i utlandet i fjor, var 61 prosent kvinner og 39 prosent menn.