Du er her

Dårlig ledelse er viktigste årsak til jobbskifte

Misnøye med ledelsen, ønske om høyere lønn og behov for faglig utvikling er de viktigste grunnene til at medarbeidere søker ny jobb.
Av Redaksjonen
Publisert 25.03.2019 08:54

I en ny dansk undersøkelse, AS3 Jobsurvey 2019, gjennomført av Epinion for AS3 oppgir 31 prosent av de 1 700 som svarte på undersøkelsen at dårlig ledelse var årsaken til at de byttet jobb.

Andre viktige grunner til jobbskifte var at de ønsket en jobb med bedre lønn (24 prosent), ønske om å utvikle seg personlig og faglig (22 prosent), kortere avstand mellom arbeidsplass og hjem (18 prosent) og ønske om bedre balanse mellom jobb og privatliv (18 prosent).

En del byttet også jobb fordi de opplevde for mye stress i jobben (11 prosent) eller dårlig forhold til arbeidskollegene (12 prosent) eller at de syntes at de fikk for lite anerkjennelse for den jobben de gjorde (10 prosent).

26 prosent av de spurte svarer at det er sannsynlig at de bytter jobb innen tre år.

Å miste medarbeidere er dyrt, både med hensyn til rekruttering og onboarding av nye medarbeidere, samt tapt produktivitet i den perioden hvor stillingen står tom eller før en ny medarbeider kommer helt inn i arbeidsoppgavene. Å jobbe for å utbedre de faktorene som gjør at medarbeidere velger å slutte, for eksempel ved å satse på lederutvikling, kan med andre ord være en lønnsom investering.

 

Nøkkelord