Du er her

5 gode råd: Slik kan du holde på talentene

Tydelige interne karriereveier er viktig for å unngå at medarbeidere søker nye utfordringer hos en annen arbeidsgiver.
Av Redaksjonen
Publisert 17.12.2018 12:15

På ManpowerGroup Forum den 12. desember deltok en rekke eksperter fra næringsliv og akademia som foredragsholdere. Temaet var hvordan virksomheter bedre kan legge til rette for intern mobilitet og skape tydelige interne karriereveier.

Tre av foredragsholderne var førsteamanuensis Elizabeth Solberg ved Handelshøyskolen BI,  leder for Right Management Norge, Marianne Hagen og Vice President HR Europe i Circle K, Tonje Jensen. Arrangementet ble oppsummert gjennom en diskusjon mellom disse tre og de kom blant annet med følgende fem tips til hva du kan gjøre for å holde på talentene:

  1. Å vise de ansatte at det finnes flere muligheter internt er like viktig for små bedrifter som store.
  2. Intern mobilitet gjelder ikke bare de unge i bedriften. Også mer erfarne arbeidstakere kan ønske seg nye utfordringer og andre arbeidsoppgaver. Arbeidstakere blir værende lengre om de føler de blir investert i og utfordret.
  3. De fleste liker tilbakemelding på arbeidet de gjør. I dag er det populært å belønne godt arbeid med ny tittel. Sørg for at tittelen også kommer med nytt ansvar og nye utfordringer.
  4. Ved stillingsutlysninger, tenk etter om det er noen interne kandidater først. De kan komme fra utradisjonelle steder i bedriften.
  5. Sørg for at informasjonen rekrutteringsavdelingen kommuniserer ut mot kandidaten også er forankret hos kandidatenes nærmeste ledere. Her kan det raskt oppstå mismatch mellom hva som har blitt lovet og hva arbeidstakeren faktisk opplever i sin nye jobb.