Du er her

1500 ungdommer skal lære om fiskeryrket

Fredag samles opp mot 1 500 ungdommer i Ålesund kulturhus for å lære om fiskeryrket. Den årlige ungdomsmønstringen har blitt en viktig arena for å fortelle ungdom om et spennende yrkesvalg.
Av Redaksjonen
Publisert 29.08.2018 12:30

Det er flere organisasjoner innen fiskerinæringen som står bak arrangementet som i år setter rekord med nesten 1 500 deltakere.

- Tidligere år har vi hatt to forestillinger i Kulturhuset, men i år må vi utvide med en til. Dette viser at ungdommer har interesse for å finne ut mer om hva fiskeryrket går ut på, sier Odd Kristian Dahle, informasjonsleder i organisasjonen Fiskebåt, som organiserer den havgående fiskeflåten.

Samlet næring
Fiskebåt, Fiskarlaget, Surofi og Marint kompetansesenter står samlet bak satsingen som trekker til seg 10.-klassingar fra hele fylket.

– Dette er uten tvil en viktig målgruppe med tanke på rekruttering til næringen og det er mange veger fram, enten en velger den praktiske eller teoretiske vegen, sier Dahle i en pressemelding fra organisasjonen Fiskebåt.

Konkurranse
Opplegget er ganske likt fra år til år. Først får ungdommene en liten smakebit på hva et yrke innen fiskeri innebærer. Deretter får de møte litt eldre ungdommer som har valgt fiskeri som yrkesvei, før det blir Kahoot- konkurranse mellom de forskjellige skolene. Premien er 10 000 til den klassen som vinner.

Nøkkelord